Бележник - Икона - Св. Стефан

  • Марка: Бележник с дървени корици
  • Кат. номер: 3807
+ -
22,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Св. Стефан е бил богоизбран пратеник на Земята. Нежна и внушителна е историята за Ангела, който се явил на тогавашния патриарх Герман, за да му покаже пътят към Св. Стефан. „Една нощ, когато свети Герман стоял на молитва, му се явил ангел Господен и казал:

 

- Утре прати в пустинното място, където живее Божият избраник Стефан. Постави него за епископ на Сурож, защото може добре да се грижи за Христовото стадо и да доведе еретиците в истинската вяра. Бог ме изпраща и при него с повелението утре да не ти се противи в нищо. При свети Стефан, който по това време в скришното си място се молел на Бога, се явил същият Господен ангел в бели одежди. Стефан се уплашил и в трепет паднал на земята. Ангелът го взел за ръката, успокоил го и казал:

 

- Аз съм Господен ангел и съм пратен от Спасителя Христа да ти известя за радостта и заповедта да идеш в град Сурож, зада научиш хората на Христовата вяра. Утре патриархът ще те призове, ще те посвети и ще те изпрати там като архиепископ, а ти не му противоречи, за да не разгневиш Бога. После му преподал мир и се издигнал на небето.

 

Свързани празници: 27 декември – Стефановден. Чества се на третия ден след Рождество. Почитта към този светец е голяма. От времето на Апостол Павел насам всички наричат Св. Стефан пръв мъченик (първомъченик), защото е първият мъченик за християнската вяра. Празнуват: Стефан и Стефка и производните им: Стефи, Стефко, Стефчо, Степан, Стефа, Стефана, Стефанка, Стефания, Стефани, Стамен, Стамена, Стан, Стана, Стане, Станимир, Станимира, Станислав, Станислава, Станчо, Светлин Фанко, Фано, Фана, Фаница, Фанула, Фанча, Фани, Финко, Чаньо, Чанко, Чанка Венко, Венче, Вени, Венета, Венка, Венчо, Венцислав, Венцеслав, Венцеслава, Венцислава, (поради това, че в превод от гръцки Стефан означава венец на този ден могат да празнуват и тези имена или на Цветница), Стоян, Стоянка, Стойко, Цоньо, Цонка, Цонко

 

Прочетете още за житието на Св. Стефан: http://bit.ly/2wKtXc4

      

       

     Характеристики:

  • Избор на размери: A6: 9.7 х 13.8 см / A5:14.5 см x 19 см / А4: 21 см х 29.7 см
  • Дървени корици
  • Релефна, ръчно изрисувана предна корица
  • 85 страници
  • Листове на редове
  • Произведено в България

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!