Българско Архитектурно Майсторство - Я. Стоичков

  • Кат. номер: 3733
15,00 лв. 12,50 лв.

В книгата си Янчо Стоичков разглежда архитектурни форми и композиции на българската средновековна и възрожденската архитектура в Копривщица, принципите и похватите, прилагани в творчеството на старите майстори - една област, която у нас е все още малко разработена.

 

Разгледани са практическите начини и средства за композиране, в резултат, на които е създадена хармонията на средновековна и копривщенската възрожденска архитектура. Изложени са проучванията на автора по отношение на средствата и системите, с които е постигната завършеност на отделни паметници и архитектурни ансамбли. Изследвани са и някои оригинални и реставрирани планове на стари майстори, с цел да се разкрие загадката на творческия им метод.

 

Свързването на техните творческо-теоретични гледища с практическите им похвати води до нова специфична форма на изследване на копривщенското архитектурно наследство. Текстът е богато илюстриран с чертежи и фотоснимки. Настоящето второ разширено издание е предназначено за архитекти-проектанти, реставратори, научни работници, за студентите по архитектура, както и за всички, които се интересуват от българското архитектурно наследство.

 

Характеристики:
  • Ширина 13.6 см.
  • Височина 14.6 см.
  • Мека корица
  • 172 страници
  • Издателство "Симелпрес"
  • Издание 2013 г.
Доставка

ИЗПРАЩАМЕ ВСЯКА ПРАТКА С ОПЦИЯ "ПРЕГЛЕД/ТЕСТ НА МЯСТО" И ВРЪЩАНЕ ЗА НАША СМЕТКА!

Цената на доставката на нашите продукти е фиксирана на:

4.00 лв. до офис на куриерска фирма "Спиди"
5.00 лв. до адрес с куриерска фирма "Спиди.

ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ НАД 80 ЛВ. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ С КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ.

Подобни съкровища

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!