Гривна "Шевица със защитен характер"

+ -
170,00 лв.
Характеристики
Характеристики

 

 

Представяме Ви един проект на нашия графичнен дизайнер и художник, Гергина Гюлева (автор на комплект "Прабългарски календар")! Гривна "Шевица със защитен характер"!

 

 

Проектът

Кожената гривна се разкроява специално, за да пасне на китката на клиента, а цветът може да се смени, спрямо наличните кожи при майстора в момента на поръчката. Същото важи и за цвета на конецът, използван при бродерията. ривната има две позиции за закопчаване. Сребърнен елемент (12 гр. сребро, проба 925), идващ с маркировка и със сертификат за автентичност от пловдивската бижутерия "Токаш", е захванат за кожената гривна. Елементът се състои от основа с елипсовидна форма, отлята по калъп, както и геометричен орнамент, който е изрязан с лазер от сребърна пластина и е споен за тази основа.

 

Историята

От древността се знае, че бъгларската шевица не се използва само с декоративно приложение, а в нея са закодирани различни послания, както и "защити" срещу зли сили. Един мотив, срещан в българските шевици, е геометричният елемент от нашата гривна, който е идентичен по форма с древна руна, наречена "ингуз". Това е руна на любовта, плодовитостта и енергията, свързва се още с хармония и устойчивост на семейните традиции. Често може да се открие като орнамент върху престилките на женските носии от различни фолклорни области (напр. тракийска), вероятно за да може да защитава женската утроба и да запази женското плодородие. При гадаенето с руни, което било практика по нашите земи в древността, символът "ингуз" се тълувал като краят на една фаза в човешкия живот, при която или проблемите ще се разрешат, или ще се поеме по съвсем нов път.

 

Гривната

 

  • Ширина на гривна: 3 см
  • Дължина на гривна: по поръчка на клиента
  • Цвят на гривна: тъмно кафяв, или по поръчка на клиента
  • Гривната е изработена от естествена кожа
  • Размер на сребърна плочка: 3.3 х 4 см
  • Тегло на сребърна плочка: около 22 гр.
  • Производител на сребърна плочка: Бижутерия "Токаш"
  • Моделът е унисекс
  • Произведено в България

 

Срок за изработка

 

Стандартният срок за изработка е около четири работни седмици. Преглагаме допълнителна възможност за изработка на подаръчна кутия от дърво с персонализация на капака.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!