Между две епохи - Д. Палавеев

  • Кат. номер: 3740
15,00 лв.

Книгата "Между две епохи" е интересен разказ за един български тютюнотърговец от началото и средата на XX век, свидетел и участник в бурни и превратни исторически събития. В своя дълъг живот /1884-1980/ Дончо С. Палавеев, богат предприемач и истински меценат, е имал възможността да изгради голям бизнес, да създаде семейство с 5 деца и да съгради една от най-хубавите къщи на ул. Кракра в София. Палавеев често е подпомагал безвъзмездно своите работници - строял е къщи, издържал е семействата им - бил е добър пример за социално ангажиран капиталист.

 

Палавеев е и участник в Първата Световна война, в която е ранен. Носител е на медал за храброст. След 9 септември 1944 г. му бива отнето цялото имущество, като остава без право на пенсия, на произвола на съдбата.

 

Въпреки всичко до сетния си миг с висок дух и морал Палавеев завинаги остава верен на България и любимия си град Копривщица със своя пример за един достоен живот.

 

"Между две епохи" разкрива и множество любопитни събития, истории и личности, повече и по-малко познати на историческата сцена у нас в началото и средата на ХХ век през погледа на Палавеев.

 

Характеристики на книгата:
  • Ширина 14.5 см.
  • Височина 21.6 см.
  • Мека корица
  • 419 страници
  • Издателство "Симелпрес"
  • Издание 2013 г.
Доставка

ИЗПРАЩАМЕ ВСЯКА ПРАТКА С ОПЦИЯ "ПРЕГЛЕД/ТЕСТ НА МЯСТО" И ВРЪЩАНЕ ЗА НАША СМЕТКА!

Цената на доставката на нашите продукти е фиксирана на:

4.00 лв. до офис на куриерска фирма "Спиди"
5.00 лв. до адрес с куриерска фирма "Спиди.

ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ НАД 80 ЛВ. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ С КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ.

Подобни съкровища

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!