Ножове - Наследство

Ножове - Наследство

Подредете по

Ножове - Наследство

Нашата луксозна серия майсторски ножове "Наследство" е наречена така заради устойчивата изработка на ножовете така, че да издържат на изпитанията на времето и да бъдат предавани на бъдещите поколения на своя притежател! Ръчно изработени специално за нас от златните ръце на Христо Неделев и неговия племенник Павел от гр. Карлово, тези произведения на изкуството се отличават с фина и умела художествена изработка, особено при гравюрата на остриетата.

Христо и Павел са членове на Задругата на майсторите на народни заняти, като традицията в тяхното творчество е започната от Христо през 1989 г. Двамата са редовни участници са в изложби на хладни оръжия из цяла България. През 2013 г. карловските майстори са специално поканени да участват в двусериен документален филм на ТВ+ за традициите на българското ножарство през вековете.

 Ножовете са изработени от висококачествена неръждаема стомана, чийто състав допринася за високия клас на продуктите. Дръжките се правят от биволски рог, орех и др. естествени материали. При закупуването на който и да е от ножовете получавате и кожен калъф, изработен от телешки бланк, както и сертификат за автентичност от майстора.