Тихата Победа на Поета - П. Велчев

  • Кат. номер: 3731
+ -
15,00 лв.
Характеристики
Характеристики

Известният поет, литературовед и преводач на поезия Петър Велчев е бил старши научен сътрудник, помощник-научен секретар и ръководител на секция в Института за литература при БАН. Издал е четиринадесет стихосбирки. Работил е в областите: литературна история и критика, стихознание, поетика на българската поезия, сравнително литературознание. Основоположник в изследването на българо-испанските литературни отношения XIX-XX век. В момента чете лекции по тази дисциплина в Университета.

 

Член на СБП, на българската секция на Международния ПЕН-център, член-учредител на СПБ, член на Международната асоциация по компаративистика. Носител на отличия, между които: Национална награда за поезия „Димчо Дебелянов", Награда за принос в изкуството „Золотая муза", Възпоменателен почетен знак „Мигел де Сервантес", Национална награда за литературна критика „Нешо Бончев", Награда на СПБ за цялостно творчество.

 

Настоящата книга е първата тематична антология на българската поезия, концентрирана около образа на Димчо Дебелянов. Може да прозвучи невероятно, но е факт, че за период от около един век 141 български поети са изразили отношение към Димчо-Дебеляновия живот, поезия и съдба. Създадени са повече от 200 стихотворения, посветени на или вдъхновени от Д. Дебелянов.

 

       

 

        Характеристики:

  • Мека корица
  • 268 страници
  • Издателство "Симелпрес"
  • Издание 2013 г.
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!