Тихата Победа на Поета - П. Велчев

  • Кат. номер: 3731
15,00 лв.

Известният поет, литературовед и преводач на поезия Петър Велчев е бил старши научен сътрудник, помощник-научен секретар и ръководител на секция в Института за литература при БАН. Издал е четиринадесет стихосбирки. Работил е в областите: литературна история и критика, стихознание, поетика на българската поезия, сравнително литературознание. Основоположник в изследването на българо-испанските литературни отношения XIX-XX век. В момента чете лекции по тази дисциплина в Университета.

 

Член на СБП, на българската секция на Международния ПЕН-център, член-учредител на СПБ, член на Международната асоциация по компаративистика. Носител на отличия, между които: Национална награда за поезия „Димчо Дебелянов", Награда за принос в изкуството „Золотая муза", Възпоменателен почетен знак „Мигел де Сервантес", Национална награда за литературна критика „Нешо Бончев", Награда на СПБ за цялостно творчество.

 

Настоящата книга е първата тематична антология на българската поезия, концентрирана около образа на Димчо Дебелянов. Може да прозвучи невероятно, но е факт, че за период от около един век 141 български поети са изразили отношение към Димчо-Дебеляновия живот, поезия и съдба. Създадени са повече от 200 стихотворения, посветени на или вдъхновени от Д. Дебелянов.

 

Характеристики:
  • Мека корица
  • 268 страници
  • Издателство "Симелпрес"
  • Издание 2013 г.
Доставка

ИЗПРАЩАМЕ ВСЯКА ПРАТКА С ОПЦИЯ "ПРЕГЛЕД/ТЕСТ НА МЯСТО" И ВРЪЩАНЕ ЗА НАША СМЕТКА!

Цената на доставката на нашите продукти е фиксирана на:

4.00 лв. до офис на куриерска фирма "Спиди"
5.00 лв. до адрес с куриерска фирма "Спиди.

ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ НАД 80 ЛВ. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ С КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ.

Подобни съкровища

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!