За нас

Ние сме група ентусиасти, обединени от страстта си към българската история, фолклор и култура. Заснемаме и документираме пътешествията си до различни кътчета на България, за да се срещаме с онези, които все още поддържат живи българските традиции – занаятчии, писатели, академици… А после споделяме с Вас откритите съкровища.

 

 

 

Така, през 2015 година се появи и нашата малка съкровищница – традиционен сувенирен магазин, който да радва гостите на град Копривщица с внимателно подбрани и изпробвани съкровища, които разказват истории. Наши. Български. Някои от тях открихме на традиционните панаири на занаятите в Пловдив, други забелязахме на крайпътна сергия за български грънци в Троян, трети ни смаяха при посещението ни на фолклорните събори в Рожен и Копривщица.

 

С времето сякаш това не ни беше достатъчно. Пламъкът се разпали. Нашата Жар-птица се прероди и с нея една идея! Освен сувенири започнахме да събираме и други съкровища – знания. Тези знания Ви представяме под формата на статии, пътеписи, фото и видео разкази, чрез които ще се опитаме не само да допринесем за съхранението на българското, но и да разпалим същия този пламък и у Вас, нашите съмишленици. За нас би било привилегия да се превърнем във Ваше любимо четиво.

 

Независимо дали сте тук, за да научите нещо любознателно или пък, за да зарадвате себе си или някой близък с ръчно изработено съкровище от нашия онлайн магазин, екипът ни е на Ваше разположение седем дни в седмицата, а съкровищата ни доставяме из цялата страна. И ако се случи да попаднете в нашия красив град Копривщица, не се колебайте да се отбиете при нас, за да си побъбрим на чаша кафе - било то за историята на града, за забележителностите му или пък за многобройните ни срещи с българския бит и култура.

 

От екипа на "Антико" 25.01.2017 г.